Possible avanç de Leopard!

X

Mira al teu voltant, mira la taula on treballes, a casa o a l'oficina, etc… ¿Veus carpetes i fulls perfectament col.locats i escrites? Son totes iguals de gruix i de forma? Provablement no. En realitat, si el teu escriptori assemble al de qualsevol altre persona, serà un caos ordenat, amb piles de documents mes o menys relacionats que identifiques ràpidament pels colors, gruixos, mides, escrits, pel document que hi ha d'amunt de la pila de fulls, o per qualsevol altre característica visual. A més pots consultar los ràpidament, sense perdre el context global, el contingut de qualsevol pila de documents en un moment donat pots reaprtir-lo i reordenar-lo de forma en un altre lloc o grup de documents.

Aquest sistema d'ordenació entra en contradicció amb l'idilic  mon dels escriptoris dels ordenadors. almenys fins ara o fins al moment. En MacNN acaben de mostrar una nova patent presentada per Apple inc. en juliol del 2006. En que es detalla de luxe els detalls del projecte d'interface gràfic conegut en els foros com a "piles", del cual es porta parlant molt de temps, 2003 més o menys. 

Patente Piles

La idea de "piles" es simple: oferir una metàfora del escriptori molt mes semblant a l'experiència habitual que tenim en el mon real. Els documents es poden agrupar en piles o grups, a més aquestes agrupacions poden ser dinàmiques, de manera que puguem fullejar el seu contingut ràpidament, posar un document a dalt, copiar-lo, moure'l, etc. com fem en el nostre dia a dia.

Per veure una demo en video podeu buscar i clicar "Bumptop Prototype" en la pagina principal de Youtube.com

Esperem dons que així sigui i els rumors es confirmin i puguem disfrutar d'aquest tipus d'interface en el pròxim llançament que Apple inc. fara d'aquí poc en el mes de juny en la WWDC'07 durant els dies 11 fins al 15,sorprenent de nou a tots els seus usuaris així com competidors.


Att.Sadio

[@more@]

Comments

Comments are closed.

css.php